Vervoer

Vrijwilligers staan graag voor u klaar als u zelf niet in de gelegenheid bent vervoer te regelen naar arts, ziekenhuis, familiebezoek, boodschappen of een andere bestemming. Door samenwerking met de gemeente Overbetuwe en Forte Welzijn voert Algemene Hulpdienst deze dienst uit voor inwoners die niet zelf over vervoer beschikken en geen familie of andere mensen in de buurt hebben om te helpen. Onze chauffeurs staan klaar voor inwoners van de gemeente Overbetuwe. 

Om een rit aan te vragen belt u – bij voorkeur twee dagen voor de gewenste rit – op werkdagen van 9:00 uur tot 10:00 uur op telefoonnummer 0481 374926.  U kunt ook de knop “ik wil een rit aanvragen” gebruiken of u stuurt een e-mail naar info@hulpdienstelst.nl

Hoe werkt het?

Vraag en aanbod komen op een centraal coördinatiepunt bij de Algemene Hulpdienst binnen.De coördinator spreekt met de aanvrager en de chauffeur het verzoek goed door. Wat is het tijdstip? Waar gaat de rit naartoe? Moet de chauffeur wachten? Zorgvuldigheid staat hoog in het vaandel en voorkomt teleurstellingen achteraf. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om mensen in een rolstoel te vervoeren maar een rollator/ inklapbare rolstoel meenemen is geen probleem. Is een rit wat verder weg, of zit er wachttijd tussen de heen- en terugreis, dan wordt dat ook vooraf goed doorgesproken wat dit voor de aanvrager en de chauffeur betekent. Zijn beide partijen akkoord, dan is er een match en staat de chauffeur op het afgesproken tijdstip voor de deur.

Zoveel mogelijk wordt een vrijwillige chauffeur gevraagd die woont in de plaats waar ook de aanvrager vandaan komt. Dat scheelt tijd en kosten.

De chauffeurs die met hun eigen auto het vervoer verzorgen doen dit niet helemaal gratis. De aanvrager betaalt na afloop van de rit het afgesproken bedrag voor de onkostenvergoeding zelf aan de chauffeur.

Voor alle inwoners van alle kernen van de gemeente Overbetuwe

Schuiven naar boven